Velikost črk Kontrast

Knjiga na dom in naročilo člankov

  • Ciljna skupina: Otroci, Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: vse enote

Goriška knjižnica je v času epidemije in posledičnih interventnih ukrepov ter v skladu z navodili Ministrstva za kulturo od petka, 13. marca 2020, do preklica zaprta. V tem času smo večino naših dejavnosti preselili na splet. Dogodke, ki jih zaenkrat ne moremo ponujati v knjižnici, virtualno objavljamo na naši spletni strani in Facebook profilu. Kljub izredno povečani uporabi virtualne knjižnice pa le ta ne zagotavlja vsega nujno potrebnega gradiva. Zaradi zaprtja knjižnice so prikrajšani zlasti mladi, ki ne morejo do študijskega gradiva, pa tudi starejši občani, ki niso vešči sodobne tehnologije. Da bi obojim olajšali okoliščine, uvajamo dve novi izredni storitvi.

 

KNJIGA NA DOM

Članom omogočamo izredno storitev – izposojo knjižničnega gradiva z dostavo na dom. Interventno storitev bomo izvajali brez neposrednega stika z uporabniki in upoštevajoč vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in drugih pristojnih organov.

Storitev je brezplačna, izvajali jo bomo na območju občin Brda, Kanal ob Soči, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba in Mestne občine Nova Gorica.

Članom knjižnice bomo dostavljali na dom gradivo, ki ga potrebujejo za učenje in študij. Izjema so upokojenci, ki bodo lahko v času izrednih razmer naročali katerokoli gradivo, tudi knjige za branje v prostem času.

Naročila sprejemamo na elektronski naslov (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.) in telefon (05 33 09 100, vsak delavnik med 8. in 14. uro). Obvezni podatki ob naročilu so: ime in priimek, članska številka, naslov, telefon (uporabnika obvestimo o prihodu), izbor gradiva. Za izvedbo naročila potrebujemo vse navedene podatke. Član lahko naroči največ 5 knjig, naročilo pa lahko izvede enkrat na mesec.

Gradivo bomo dostavili v čim krajšem času, vendar v okviru zmožnosti glede na trenutno situacijo. Zaradi varnosti zaposlenih in uporabnikov vračanje gradiva zaenkrat ni mogoče.


NAROČILO ČLANKOV

Našim članom omogočamo naročanje člankov za študijske potrebe, ki jih digitaliziramo in pošljemo na elektronski naslov naročnika.

Naročila sprejemamo na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Član lahko naroči največ 5 člankov naenkrat, enkrat na mesec. Digitalno kopijo bomo poslali v čim krajšem času, vendar v okviru zmožnosti glede na trenutno situacijo.

Skeniranje se uporabnikom obračunava po ceniku in je dovoljena le za reproduciranje knjižničnega gradiva skladno z določili avtorskega prava. Stroške boste poravnali ob prvem obisku knjižnice.


Storitvi nista namenjeni tistim, ki so se brezplačno vpisali preko spleta; njim ostajajo dostopni e-viri, ki jih knjižnica ponuja z oddaljenim dostopom, in izposoja e-knjig.

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina