Velikost črk Kontrast

Bralna nagradna igra 3x3

  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: vse enote

Bi se igrali z nami 3 x 3? Trije citati, tri knjige, trije nagrajenci? Vas mika preprosta igrica s knjigami z rahlo detektivskim navdihom?

Mi vam ponudimo tri citate iz treh različnih knjig s povezavo na predstavitev knjige na portalu Dobreknjige.si. Vi izmed treh ponujenih knjig izberete tisto, ki je najbližja vašemu bralnemu okusu. Med branjem knjige prežite na naše citate. Ko odkrijete, na kateri strani so izbrani stavki (ali verzi), nam to sporočite na naš e-naslov (pravila in navodila so zapisana na koncu tega prispevka). Lahko berete elektronske ali papirnate knjige. Med tistimi, ki nam boste poslali pravilne odgovore, bomo izžrebali tri srečneže, ki bodo dobili darilce naše knjižnice.

 

Ste za? Začnimo!

Aleks Capus: Leon in Luise
Predstavitev na portalu Dobreknjige.si.

»Pri tem ga je obsula z materinsko skrbjo in verbalnimi nežnostmi, mu rekla dragec, angel, konjiček in zlatek, ga povprašala po kvaliteti njegove prebave, spanca in duševnega počutja, in se mu ponudila, da mu ostriže lase, splete volnene nogavice, posluša njegovo spoved in mu opere perilo.«
»Živim čisto v redu, ne pogrešam te, razumeš? Ti si samo ena od številnih praznin v mojem življenju.«
»Ne morem zahtevati od tebe, kar si želim, in ne morem ti dati, kar si želiš ti. Čisto dobro shajava in si življenja ne spreminjava v pekel, ampak zares skupaj pa nisva.«

Alma M. Karlin: Moj kitajski ženin
Predstavitev na portalu Dobreknjige.si.

"Bogata dekleta naj pomislijo, da so dobra samo zato, ker nimajo nobene možnosti, da bi bila slaba."
"Če želiš najti mir, srečo, predvsem pa moč, se moraš naučiti zaupati vase in biti sama sebi zadostna."
"Luna ima določene prednosti, svojo lepoto in svojo vrednost, toda pokazati se mora na nočnem nebu. Sonce in luna ne moreta biti skupaj na nebu, ne da bi bil kdo od njiju pri tem zapostavljen."

Vladimir P. Štefanec: 66,3 m2
Predstavitev na portalu Dobreknjige.si

»A tista njena realnost ni bila čisto njegova.«
»Ja, kriza je zato, da se jo premaga in popolnoma jasno mu je bilo, da je to mogoče.«
»Že res, da čudežev ni mogoče priganjati ali pripravljati, je pa vanje vsekakor treba verjeti, sicer jih utegneš spregledati.«

 

Pa še pravila

Z bralno nagradno igro 3x3 tri pričenjamo v četrtek, 23. aprila 2020.
Knjige, iz katerih so naši citati, so dostopne za izposojo v Biblosu, kot rešitve pa veljajo tudi vse različne papirnate izdaje v slovenskem jeziku.
Vaše rešitve pričakujemo na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., v zadevo vpišite: nagradna igra 3x3. Zapišite naslov izbrane knjige, rešitve, svoje ime in priimek ter št. izkaznice, če ste član knjižnice.
Sodelujejo lahko tudi nečlani knjižnice. S sodelovanjem v igri se strinjate, da vaše ime objavimo na Facebook strani Goriške knjižnice, če boste izžrebani.
Zadnji rok za oddajo rešitev je torek, 12. maj 2020.
Izžrebali bomo tri sodelujoče, ki bodo pravilno odgovorili. Izžrebane bomo o tem obvestili po e-pošti na naslov, s katerega smo prejeli rešitve.
Nagrado boste lahko prevzeli v knjižnici, ko bo ponovno odprta, ali pa vam jo bomo poslali po pošti na dom, če boste tako želeli (v tem primeru nam boste zaupali še naslov za pošiljanje).

Bralno nagradna igra poteka v okviru prireditev Noč knjige 2020.

Foto naslovnic: Dobreknjige.si

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina