Velikost črk Kontrast

Nove e-knjige in zvočne e-knjige

  • Ciljna skupina: Otroci, Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: vse enote

V knjižnični zbirki gradiva je na voljo veliko novih naslovov: zvočnih e-knjig Audibook in e-knjig Biblos.

Na platformi Audibook smo pridobili 21 novih in trenutno ponujamo 382 različnih naslovov. Med njimi so tudi naslovi, ki so na letošnjem seznamu Primorci beremo: Pustolovec zmote Mihe Šaleharja, Evidenca Mojce Širok in Butalci Frana Milčinskega. Bralci oz. poslušalci bodo zagotovo veseli sicer precej rezerviranih oz. iskanih naslovov Devica, kraljica, vdova, prasica, Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke, Nekropola. Na razpolago so tudi skoraj vsi deli kriminalk Avgusta Demšarja.

Iskanje po Cobiss+ je enostavno, s ključno besedo Audibook. Seznam novosti je dostopen tukaj.

Zbirka e-knjig v Biblosu se je povečala za 39 naslovov. Na razpolago so skoraj vsi naslovi letošnjega letnika nove zbirke Zvezdna Beletrina (Alica v čudežni deželi, Mali princ, Ostržek, Pridi, mili moj Ariel) in Fabule 2022 (Dežela pozabe, Očetov sinko, Nelagodje večera, Maršalinja, Vsa moja poletja). Dodali smo Skubičeve Krasne dneve in Novakov Obvoz, ki sta na seznamu letošnje sezone projekta Primorci beremo, sicer pa so z letošnjega seznama že od prej dostopne knjige Balada o drevesu, Beseda, ki je nimam, Butalci, Đorđić se vrača, Jaz sem Andrej, Kaj hoče ženska?, Kdo se boji črnega moža, Ko jebe, Krasni dnevi, Ljudje z Otoka, Lumpsterji, Med nama je angel, Modri otok, Na prepihu, Ne želi si lahke poti, Niti koraka več, Obvoz, Rdeča kapica, Samo domov me pelji, Slepe miši, Tramp, Vprašaj goro, Zgodbe za lažji konec sveta.

Skupaj je preko naše knjižnice na voljo skoraj 2.500 naslovov na Biblosu. Seznam novosti je dostopen tukaj.

Še kot zanimivost: nekatere vsebine ponujamo že v treh oblikah - knjižni, kot e-knjigo na Biblosu in kot zvočno e-knjigo na Audibooku.

Fotografija je simbolična, vir Pixabay.

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina