Velikost črk Kontrast

Dan za spremembe – Soustvarjajmo skupnost

  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

Slovenska filantropija ponovno pripravlja DAN ZA SPREMEMBE in vabi vse ljudi v Sloveniji, da sooblikujejo boljšo družbo, tako da se v svojem okolju povežejo v akcijah, ki lahko rešujejo aktualne probleme in izboljšujejo kakovost bivanja. Vsako leto aprila pod sloganom Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI! nagovarjajo prebivalce Slovenije, da vsaj za en dan postanejo prostovoljci in prostovoljke.

Dan za spremembe so v letu 2022 pripravili pod naslovom Soustvarjajmo skupnost, potekal je v soboto, 9. aprila 2022.

Tudi letos so na različnih lokacijah v Novi Gorici postavili hiške za zbiranje odgovorov in mnenj lokalnih prebivalcev. Sprašujejo naslednje: »Kaj meniš, da bi pripomoglo k večjemu povezovanju med ljudmi?« Mnenja in predloge zbirajo do 30. aprila 2022.

Hiške so postavili okoliških osnovnih in srednjih šolah, v Dnevnem centru Žarek, Domu upokojencev Nova Gorica, Goriški knjižnici Franceta Bevka Nova Gorica, v avli MONG, Društvu univerza za tretje življenjsko obdobje Nova Gorica, Ljudski univerzi Nova Gorica, v Skupnostnem centru in Mladinskem centru Nova Gorica.

Ob koncu akcije bodo izmed vseh prejetih predlogov izbrali enega, ki ga bodo realizirali v tednu prostovoljstva, med 23. in 29. majem 2022.

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina