Velikost črk Kontrast

Pixxelpoint - tudi v Goriški knjižnici

  • Ciljna skupina: Otroci, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

Mestna galerija Nova Gorica letos že triindvajseto leto zapored gosti mednarodni festival Pixxelpoint, ki je v vseh teh letih prerasel v festival sodobnih umetniških praks in deluje na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. Letos so k sodelovanju povabili kuratorko Nino Jeza.

Že 16 let ga razvijajo tudi kot čezmejni projekt. Nova Gorica in Gorica bosta od 10. do 26. novembra 2022 tako v znamenju festivala. Prizorišč in lokacij je več, ena od njih je tudi Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica. Tu se bo odvijala odprta delavnica Lego robotika za otroke (od 6. do 14. leta).

Celoten program je dostopen na tej povezavi, zgibanka je dostopna na tej povezavi.

19. NOVEMBER
9.30–12.00 Lego robotika za otroke, odprta delavnica za otroke od 6. do 14. leta
Obvezne prijave do 17. novembra na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Lokacija: Goriška knjižnica Franceta Bevka 

26. NOVEMBER
9.30–12.00 Lego robotika za otroke, odprta delavnica za otroke od 6. do 14. leta
Obvezne prijave do 24. novembra na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Lokacija: Goriška knjižnica Franceta Bevka

Letošnji umetniki in sodelujoči so: Thanasis Kaproulias (Grčija), Moritz Wehrmann (Nemčija), Iva Tratnik, Tatiana Kocmur, Ryuzo Fukuhara, Stefan Doepner, Borut Savski, Andrej Štular, Janez Grošelj, Brina Ivanetič, Nika Oblak, Primož Novak, Ana Čavić, Renée O’Drobinak (Velika Britanija), Saša Bezjak, Jože Slaček, Jakob Vogrinec, Betina Habjanič, skupina Stran 22 in študentje Akademije za likovno umetnost in oblikovanje UL ter Akademije umetnosti UNG.

Lepo vabljeni k spremljanju festivala.

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina