Velikost črk Kontrast

12 mesecev = 12 priložnosti za dobro branje

  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

Tudi v tem letu vabimo k sodelovanju v bralni akciji 12 mesecev = 12 priložnosti za dobro branje. Vsak mesec bomo v branje ponudili nov izbor knjig domačih in tujih avtorjev na določeno temo, izbran svetovni dan.
Akcijo poznate že od lani (kmalu več o tem), letos pa poleg leposlovnega sodelujejo tudi oddelek za mladino, strokovni in časopisni oddelek ter Mojstrovalnica. Pripravljamo še spremljevalne prireditve, delavnice in druge dejavnosti, o čemer bomo sproti obveščali.

Kako sodelovati?
Sodelujete lahko v osrednji enoti v Novi Gorici ali v krajevnih knjižnicah v Braniku, Desklah, Kanalu, Mirnu, Solkanu in Šempetru. Tu vas bodo vsak mesec čakale izpostavljene knjige na določeno temo. Med njimi izberite tisto, ki vas pritegne, jo preberite, nato pa izpolnite bralno znamenje in iz knjige izpišite citat, ki se vas je še posebej dotaknil. Če želite dokončati bralno akcijo, morate do konca leta prebrati vsaj 6 tematsko različnih knjig. Vsem, ki bo to uspelo, bomo podelili praktične nagrade. Akciji se lahko pridružite kadarkoli.
Tema v januarju je vzgoja in izobraževanje, februarska bo materinščina, v marcu bomo brali o … Več o temah in sami bralni akciji lahko preberete v zgibanki (tukaj), natisnjene zgibanke in bralna znamenja bodo v kratkem na voljo tudi v knjižnici.

Drage bralke, dragi bralci, vabljeni k branju in sodelovanju!

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina