Velikost črk Kontrast

Priznanja za Knjižnico semen

  • Ciljna skupina: Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: vse enote

Naša Knjižnica semen je bila v juniju kar dvakrat prepoznana kot dober projekt na evropski ravni. Obeh priznanj smo izjemno veseli.

V okviru natečaja za nagrade Evropske unije za projekte občanske znanosti se je Knjižnica semen uvrstila med 27 projektov, ki so si prislužili t. i. častno omembo. Izbrani projekti, torej tudi Knjižnica semen, so predstavljeni na njihovi spletni strani in v tiskanem katalogu, ki ga bodo delili na posebni prireditvi Ars Electronica Festival.
Natečaj je potekal drugič, nagrade pa podeljujejo projektom, ki širijo znanje, spodbujajo spremembe in s pomočjo državljanov obravnavajo pomembne teme z različnih področij. Letos so prejeli 288 prijav.
Več na tej povezavi.

Organizacija Public libraries 2030 je v okviru programa ADELE (Advancing Digital Empowerment of Libraries in Europe) izbrala sto najboljših dobrih praks na področju inovativnih digitalnih rešitev v splošnih knjižnicah. Med dobrimi praksami so trije slovenski projekti, tudi naša Knjižnica semen, ki je bila še dodatno priznana kot ena od dvajsetih najboljših projektov in je tako predstavljena v posebni brošuri, ki je prevedena v več jezikov. Več na tej povezavi.

Vabljeni v našo Knjižnico semen v 1. nadstropje knjižnice.

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina