Velikost črk Kontrast

Napovedujemo v novembru

  • Ciljna skupina: Otroci, Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

Dnevi se krajšajo in drevesa so si že nadela pisano paleto toplih jesenskih barv. Zunaj diši po kostanju in kakiju, narava se umirja, mi pa kljub temu pripravljamo program, ki bo v vsej svoji pestrosti še dodatno poživil jesenske barve in tudi vaše popoldneve.

V novembru 2018 se k nam vrača novinar Dejan Ogrinec z zanimivim potopisnim predavanjem Slovenija drugače, po športno! V otroških torkih nas bo obiskala Alja Furlan, v sklopu ustvarjalnih sred bomo znova odkrivali svojo domišljijo, nadaljevali bomo z mini nagradno bralno značko v Kotičku za mlade. Gostili bomo dr. Marjetko Golež Kaučič, avtorico znanstvene monografije Slovenska ljudska balada; svojo knjigo z naslovom Trst, Ljubjana, Dunaj in širni svet bo pri nas predstavil Bojan Grobovšek. V sklopu aktivnosti ob Dnevu splošnih knjižnic 2018 ter zaključne prireditve Primorci beremo 2018 pa nas bo obiskal dr. Mirt Komel s knjigo Medsočje. Na ogled bodo tudi tri zanimive razstave; Franjo Pavšič bo pripravil razstavo grafik Elde Piščanec, Milena Isakoski pa bo svoja likovna dela razstavila konec novembra. Ob vhodu v knjižnico bo na ogled razstava fotografij Jerneja Skrta, ki je skozi fotografski aparat portretiral literarno-likovne pare, ki so se izoblikovali na delavnici pod mentorstvom vizualnega umetnika Gregorja Maverja v sklopu natečaja Literars.

V času med 19. in 23. novembrom 2018 pripravljamo aktivnosti v sklopu Dneva splošnih knjižnic, ki bodo znane v začetku novembra. Naša knjižnica praznuje – pridite še vi!

Celoten program je dostopen tukaj.

Lepo vabljeni.

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina