Velikost črk Kontrast

PressReader

  jezik / več kot 60 jezikov (tudi slovenski)
  o portalu / več kot 7.000 naslovov časopisja z vsega sveta
dostop / oddaljen dostop in neposredni dostop iz računalnikov Goriške knjižnice

Zbirka PressReader vključuje tekoče izdaje časopisov in revij z vsega sveta (Evropa, Avstralija, Azija, Afrika, Amerika). Med njimi so slovenski Dnevnik, Večer in Nedeljski dnevnik ter pomembnejši svetovni časopisi The Guardian, The Indipendent, Il Corriere della Serra, Die Presse, Večernji list, USA Today idr.

Pester nabor revij in osebne nastavitve … Nabor revij pokriva različna in mnoga tematska področja (moda, zdrava prehrana, računalništvo, podjetništvo, turizem …). Vsebino časnikov in revij je mogoče razporejati glede na želje in potrebe uporabnika (npr. po novicah iz naslovnih strani dnevnikov, gospodarskih novicah, športnih novicah …). Časnike lahko razporejate tudi glede na jezik ali državo, priljubljenost (najbolj brani časopisi) in nenazadnje po »blogerjih«. Na voljo je 60-dnevni arhiv vsega časopisja v zbirki.

Na osebnih računalnikih, telefonih ali tablicah – kjerkoli in kadarkoli … Če si v Goriški knjižnici preko brezžičnega omrežja Libroam ali Eduroam naložite želene izvode na svojo napravo, jih lahko prebirate kjerkoli in kadarkoli. To lahko storite tudi s pomočjo aplikacije PressReader za tablico ali pametni telefon.

Na stacionarnih računalnikih v knjižnici vas že čaka povezava na namizju.

OPOZORILO:
Aplikacija PressReader ne podpira Windows 7.

UPORABNO:

Navodila za uporabo PressReaderja (Goriška knjižnica)  

Navodila za PressReader  

 

Video predstavitev portala (v angleščini):