Velikost črk Kontrast

Ideje za branje v mesecu avgustu

  • Ciljna skupina: Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V poletnih mesecih so naše police sicer precej izpraznijo, še vedno pa na njih ostane veliko zanimivih knjig. Kar nekaj idej za poletno branje lahko najdete v akcijah za spodbujanje branja Oddelka za leposlovje.

12je12

avgustu praznujemo svetovni dan mladih, zato bodo v bralni akciji 12 mesecev = 12 priložnosti rdeča nit zgodbe o življenju in izkušnjah mladih generacij. Če vas bo pritegnilo, se pridružite bralni akciji, ki je tudi nagradna. Več informacij je na voljo tukaj.

 

fountain pen gc3cc40345 640

Na Oddelku za leposlovje smo pogled izostrili na dela nedavno preminulega pisatelja Marjana Tomšiča. Razstavljene knjige so na voljo za izposojo. Za avtorjem v fokusu vsak mesec na Oddelku za leposlovje izpostavimo slovenskega avtorja in njegova dela.

 

Primorci beremo

Še vedno se lahko pridružite akciji Primorci beremo, ki poteka že sedemnajsto sezono. Na letošnjem seznamu je 77 proznih del in 13 pesniških zbirk. Številni naslovi so hkrati na voljo kot e-knjiga ali kot zvočna e-knjiga, kar je v  zgibanki posebej označeno. Knjige, ki so označene z letošnjo nalepko, najdete na Oddelku za leposlovje. Vse knjige s seznama so predstavljene v brošuri, ki je na voljo tukaj. Več informacij o PB je na voljo tukaj.
In še namig: e-knjige so dostopne tudi na dopustu. 

crossword g258004326 640Še do konca avgusta vabljeni k reševanju nagradne poletne križanke za odrasle, ki je posvečena kresnikovim nagrajencem. Križanko dobite na leposlovnem oddelku. Pa srečno pri žrebu!

 

          Sicer pa seveda vabljeni v knjižnico, da sami izberete knjige, ki vas kličejo. Če ne morete ponje v času odprtosti, si jih lahko naročite v paketnik in jih prevzamete, ko imate čas. Zunanji knjigomat za vračanje omogoča vračanje gradiva tudi v času zaprtosti knjižnice.

 

Na isti straniNapovedujemo
Septembra bomo nadaljevali s srečanji bralnega kluba Na isti strani, pogovarjali se bomo o knjigi Pokrpajmo žive avtorice Maylis de Kerangal. Knjigo si lahko izposodite na Oddelku za leposlovje, na voljo je tudi kot e-knjiga. Vabljeni k branju in udeležbi na septembrskem srečanju.

Želimo vam lepo poletje!

Foto: Pixabay (križanka, pero) in arhiv knjižnice.

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina