Velikost črk Kontrast

nedelja, 28. februar 2021

Knjižnica od 15. februarja dalje

 • Ciljna skupina Otroci, Mladina, Odrasli
 • Kraj dogodka vse enote

Od ponedeljka, 15. februarja 2021, bo v osrednjo enoto knjižnice v Novi Gorici spet mogoč vstop, in sicer do izposojevalnega pulta. Ostali prostori bodo za uporabnike zaprti, prost dostop do gradiva ne bo mogoč.

Knjižnica je odprta od ponedeljka do petka od 10. do 19. ure.

V prostoru so lahko hkrati trije obiskovalci. Prosimo vas, da prihajate zdravi in brez znakov okužbe dihal. Obvezna sta razkuževanje rok in nošenje zaščitnih mask, vzdržujte tudi varnostno razdaljo 2 m. Upoštevajte vse splošne ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.

IZPOSOJA IN VRAČILO GRADIVA

Izposojamo samo vnaprej naročeno gradivo in vrečke presenečenja.
Vračilo gradiva poteka samo na knjigomatu.

NAROČANJE GRADIVA

Naročite lahko do 6 enot gradiva. To lahko storite:

 • preko Moje knjižnice in mCobisssa
 • na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali
 • na tel. 05 / 33 09 124 leposlovje,
             05 / 33 09 127 mladinski oddelek,
             05 / 33 09 125 oddelek za cicibane,
             05 / 33 09 114 strokovni oddelek.

Za naročilo po telefonu ali e-pošti potrebujemo številko izkaznice ter ime in priimek. Navedite točne podatke o gradivu, ki ga želite naročiti. Gradivo lahko prevzamete šele, ko od knjižnice prejmete potrdilo, da je pripravljeno na prevzem (obveščamo na način, ki je naveden v članski izkaznici).

URNIKI KRAJEVNIH KNJIŽNIC OD 22. FEBRUARJA 2021  (sprememba: 19. 2. 2021)

Od ponedeljka, 22. februarja 2021, bodo krajevne knjižnice odprte po rednem letnem urniku – preverite ga lahko pri vsaki krajevni knjižnici: Bilje, Branik, Deskel, Kanal, Miren, Prvačina, Renče, Solkan in Šempeter. V prostor lahko vstopate posamično do izposojevalnega pulta. Dostop do polic še ne bo mogoč. Prevzamete lahko samo predhodno naročeno gradivo, vračate pa ga v za to namenjene škatle (po treh dneh bo vrnjeno z vaše članske izkaznice).

Še do konca februarja omogočamo, da gradivo iz osrednje enote vrnete v krajevno knjižnico v svojem kraju (izjema je Krajevna knjižnica Solkan, kjer gradiva ne sprejemamo).

POTUJOČA KNJIŽNICA

Potujoča knjižnica kraje obiskuje po prilagojenem urniku. Razpored za februar je dostopen tukaj, več informacij pa tukaj. Prosimo vas, da razpored redno spremljate, saj lahko pride tudi do sprememb.

DRUGE DOSTOPNE STORITVE KNJIŽNICE

Gradivo lahko naročite tudi z dostavo po pošti.
Za ranljive skupine omogočamo storitev Knjiga na dom.
Preverite tudi storitve, ki jih ponujamo preko spleta: e-vire, e-knjige in zvočne e-knjige ter spletne portale, ki jih knjižnica soustvarja.

 

Več
 • Ciljna skupina Otroci, Mladina, Odrasli
 • Kraj dogodka vse enote

Od ponedeljka, 22. februarja 2021, bodo krajevne knjižnice odprte po rednem letnem urniku – preverite ga lahko pri vsaki krajevni knjižnici: Bilje, Branik, Deskel, Kanal, Miren, Prvačina, Renče, Solkan in Šempeter.

V prostor lahko vstopate posamično do izposojevalnega pulta. Dostop do polic še ne bo mogoč.

Prevzamete lahko samo predhodno naročeno gradivo, vračate pa ga v za to namenjene škatle (po treh dneh bo vrnjeno z vaše članske izkaznice).

Še do konca februarja omogočamo, da gradivo iz osrednje enote vrnete v krajevno knjižnico v svojem kraju (izjema je Krajevna knjižnica Solkan, kjer gradiva ne sprejemamo).

Prosimo vas, da prihajate zdravi in brez znakov okužbe dihal. Obvezna sta razkuževanje rok in nošenje zaščitnih mask, vzdržujte tudi varnostno razdaljo 2 m. Upoštevajte vse splošne ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.

Več
četrtek, 18. februar 2021

Predavanje Sabine Topolovec, na spletu

 • Začetek dogodka ponedeljek, 01 marec 2021
 • Konec dogodka ponedeljek, 01 marec 2021
 • Ura dogodka 18:00
 • Ciljna skupina Odrasli
 • Kraj dogodka na spletu

V ponedeljek, 1. marca 2021, ob 18. uri vabimo k spremljanju predavanja Sabine Topolovec Nove težave – tisočletne rešitve.
Predavanje lahko spremljate na platformi Zoom (na tej povezavi) ali na Facebook profilu Goriške knjižnice. 
To bo zadnje predavanje iz sklopa Na krožniku v okviru Radovednih ponedeljkov.

Prijazno vabljeni k ogledu.

Več
 • Začetek dogodka četrtek, 11 marec 2021
 • Konec dogodka četrtek, 11 marec 2021
 • Ura dogodka 18:00
 • Ciljna skupina Odrasli
 • Kraj dogodka na spletu

V četrtek, 11. marca 2021, ob 18. uri vabljeni k spremljanju predstavitve knjige Ane Roš in Kaje Sajovic Sonce in dež; knjigo bosta predstavili avtorici.

Potekala bo na platformi Zoom, povezava (TUKAJ) bo aktivna v četrtek, 11. marca 2021, v času med 17.50 in 19.15. Ogled dogodka bo v živo možen tudi na Facebook profilu Goriške knjižnice.

Posnetek bo na Facebook profilu Goriške knjižnice in na knjižničnem YouTube kanalu na ogled tudi kasneje.

Prijazno vabljeni k spremljanju in ogledu.

Več
 • Začetek dogodka ponedeljek, 15 februar 2021
 • Konec dogodka ponedeljek, 15 februar 2021
 • Ura dogodka 17:00 na Fb
 • Ciljna skupina Odrasli
 • Kraj dogodka na spletu

V okviru otvoritve nove sezone Knjižnice semen vas v ponedeljek, 15. februarja 2021, ob 17. uri vabimo na spletno predavanje Metoda Vrt brez prekopavanja, permakultura in naravni vzorci, ki ga bo izvedel Aljaž Plankl, vrtnar in permakulturni načrtovalec. Predavanje bo potekalo na Facebook profilu Goriške knjižnice Franceta Bevka.

V spletnem seminarju nam bo Aljaž Plankl predstavil permakulturo in način učinkovite uporabe tega koncepta na naših vrtovih. Osredotočil se bo na metodo Vrt BREZ prekopavanja, ki, kot pravi sam, »v svojem bistvu upošteva načela permakulture«. Pomagal nam bo, da se bomo prelevili v vlogo opazovalca našega vrta in njegovih naravnih vzorcev ter tako bolje razumeli njegovo delovanje, posledično pa imeli lep in zdrav pridelek.

Seminar organiziramo v sklopu sezonske otvoritve Knjižnice semen 2021. Ker nam trenutne razmere ne omogočajo normalnega odprtja, brskanja po zalogi naših semen ali vnašanja novih semen v bazo, vam zaenkrat ponujamo na voljo samo vnaprejšnje naročilo. Vabljeni torej, da si na tej povezavi pogledate seznam semen, ki si jih lahko izposodite, in jih naročite na e-poštni naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Pripravili vam jih bomo za prevzem na glavnem izposojevalnem pultu.

Še nekaj besed o avtorju spletnega seminarja: Aljaž Plankl je človek narave. Je strasten vrtnar in že od samega začetka prakticira celostni sonaravni pristop k vrtnarjenju, saj je v ta svet vstopil ravno zaradi velike strasti do zemlje in rastlin. Je skrbnik spletne platforme Vrt BREZ prekopavanja in mentor v Akademiji vrtnarjenja, kjer s preverjenim sistemom vrtnarjenja pomaga vrtnarjem poenostaviti, olajšati in izboljšati delo na vrtu.  (Vir: osebna predstavitev avtorja)

Foto: A. Plankl

Več
 • Začetek dogodka četrtek, 18 februar 2021
 • Konec dogodka četrtek, 18 februar 2021
 • Ura dogodka 18:00
 • Ciljna skupina Odrasli
 • Kraj dogodka na spletu

V četrtek, 18. februarja 2021, ob 18. uri vabljeni k spremljanju literarnega srečanja in pogovora z literati Goriškega literarnega kluba GOVORICA na platformi Zoom.

Z nami bodo: Olga Kolenc s pesniško zbirko Z okna tiste kamre, Milan Petek Levokov z romanom Varuh ptic selivk, Andrej A. Golob s pesniško zbirko Ljubim ljubezen ljubeznivo in mag. Darinka Kozinc z romanom Dolge sence fašizma.
Pogovor z avtorji bo vodil urednik in založnik Robert Titan Felix iz Zavoda za umetnost in kulturo Volosov hram, Pesnica pri Mariboru.

Povezava na Zoomu (TUKAJ) bo aktivna v četrtek, 18. februarja 2021, v času med 17.50 in 19.15. Ogled dogodka bo na Facebook profilu in YouTube kanalu Goriške knjižnice možen tudi po srečanju v živo na Zoomu.

Vabljeni!

 

Več
stran 1 od 212

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina