Velikost črk Kontrast

 • Ciljna skupina Otroci, Mladina, Odrasli
 • Kraj dogodka vse enote

Od ponedeljka, 2. novembra 2020, je knjižnica skladno z novim odlokom spet odprta, seveda v omejenem obsegu. Omogočamo vračilo gradiva in prevzem naročenega ali rezerviranega gradiva.

Prosimo vas, da prihajate zdravi in brez znakov okužbe dihal. Obvezna sta razkuževanje rok in nošenje zaščitnih mask, vzdržujte tudi varnostno razdaljo 2 m. Upoštevajte vse splošne ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.

URNIK

Knjižnica je odprta od ponedeljka do petka od 10. do 19. ure.

Vstop v prostor ni mogoč. Do izposojnega pulta na vhodu pristopate posamično in po potrebi počakate zunaj, če je nekdo že pred vami.

IZPOSOJA IN VRAČILO

Vračilo: gradivo lahko vrnete na vhodu na knjigomatu.
Izposoja: izposodite si lahko samo gradivo, ki ste ga predhodno naročili ali rezervirali, ali vrečko presenečenja.

Ostaja možnost pošiljanja gradiva po pošti (plačljivo); če želite, da vam gradivo pošljemo, to izrecno navedite v e-pošti ali povejte ob naročilu po telefonu. Več o načinu in pogojih na tej povezavi. 

Izjema: ker prehajanje občinskih mej ni dovoljeno, lahko vsi tisti, ki imate izposojeno gradivo iz osrednje enote v Novi Gorici, gradivo vrnete v naših krajevnih knjižnicah v občini svojega bivanja (v knjižnici v Solkanu tega gradiva ne sprejemamo, vrnete ga v osrednji enoti), za ostale krajevne knjižnice preverite, kje in kdaj.

NAROČANJE GRADIVA

Naročite lahko do 6 enot gradiva.
To lahko storite:

 • preko Moje knjižnice in mCobisssa
 • na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali
 • na tel. 05 / 33 09 100.

Za naročilo po telefonu ali e-pošti potrebujemo številko izkaznice ter ime in priimek. Navedite točne podatke o gradivu, ki ga želite naročiti. Pomembno: gradivo lahko prevzamete šele, ko od knjižnice prejmete potrdilo, da je pripravljeno na prevzem (obveščamo na način, ki je naveden v članski izkaznici).

KRAJEVNE KNJIŽNICE

Krajevne knjižnice so odprte po spremenjenem urniku in pod enakimi pogoji kot centralna enota. V prostor ni vstopa, prevzamete lahko samo predhodno naročeno gradivo (e-pošta krajevne knjižnice ali Moja knjižnica), vračate pa ga v za to namenjene škatle. Po treh dneh bo vrnjeno z vaše članske izkaznice.

KK Bilje: sreda od 15. – 18. ure
KK Branik: četrtek od 14. – 18. ure
KK Deskle: četrtek od 13. do 18. ure
KK Kanal: torek od 13. do 18. ure
KK Miren: ponedeljek od 14. do 18. in sreda od 9. do 13. ure
KK Prvačina: ponedeljek od 14. – 18. ure
KK Renče: sreda od 15. do 19. ure
KK Solkan: torek od 13. do 18. ure in petek od 10. do 14. ure
KK Šempeter: torek od 9. do 14. ure in četrtek od 13.30 do 18.30

POTUJOČA KNJIŽNICA - sprememba 25. 11. 2020

Potujoča knjižnica trenutno ne obiskuje krajev po razporedu – izjema je obisk Goriških brd: bibliobus bo v decembru obiskal Brda po rednem letnem razporedu (1. december, 14. december in 17. december).

V tem času lahko obiskujete krajevno knjižnico v svoji občini, če pa bi vseeno želeli, da vam iz potujoče knjižnice pripravimo gradivo, nam to sporočite. Prevzeli ga boste v krajevni knjižnici v vaši občini, kamor ga bomo dostavili.
Gradivo iz potujoče knjižnice lahko vrnete v vseh enotah Goriške knjižnice v občini svojega bivanja in na bibliobusu v Brdih.

Še vedno lahko gradivo naročite tudi za dostavo po pošti (plačljivo).
Za ranljive skupine omogočamo storitev Knjiga na dom

 

Objava: 1. 11. 2020, dopolnjeno: 25. 11. 2020

 

Več
 • Ciljna skupina Otroci, Mladina, Odrasli
 • Kraj dogodka vse enote

V decembru bomo v Goriška brda gradivo dostavili na dva načina, in sicer z obiski bibliobusa in z dostavo ob sredah.

Potujoča knjižnica bo Goriška brda obiskala po rednem letnem razporedu (1. december, 14. december in 17. december). Vstop na bibliobus ne bo možen, lahko pa si boste gradivo izposodili in ga tudi vrnili. Dobrodošlo je, da gradivo predhodno naročite in ga potem samo prevzamete.

Ostajajo tudi sredini obiski osrednje knjižnice v Novi Gorici (z osebnim avtomobilom). Omogočili bomo prevzem vnaprej naročenega gradiva iz osrednje enote in vračanje gradiva iz osrednje enote. Razpored dostave (za december) velja, dokler velja prepoved prehajanja občin.

Dostave v decembru ob sredah: 2., 9., 16., 23. in 30. 12. 2020:
- na Humu pri dvorani od 16.30 do 17.00 in
- na Dobrovem na trgu od 17:15 do 17:45.

Gradivo lahko naročite po telefonu 05 / 33 91 00 ali na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., ob tem pa obvezno navedite, da ga boste prevzeli v Brdih ob obisku Goriške knjižnice.

Več o delovanju Potujoče knjižnice tudi TUKAJ (na koncu obvestila pod Potujoča knjižnica). 

Foto: R. Bezeljak

Več
 • Začetek dogodka ponedeljek, 07 december 2020
 • Konec dogodka ponedeljek, 07 december 2020
 • Ura dogodka 17:00 na Fb
 • Ciljna skupina Mladina, Odrasli
 • Kraj dogodka na spletu

V ponedeljek, 7. decembra 2020, ob 17. uri, vabimo k spremljanju potopisnega predavanja Zorana Furmana 9666 km po nacionalnih parkih ZDA: najlepši pogledi ameriškega divjega zahoda.
Ogledati si ga bo mogoče v živo na knjižničnem Facebook profilu. Povezava na dogodek v živo bo na voljo na dan predavanja, za ogled pa bo posnetek dostopen tudi kasneje.

Prijazno vabljeni k ogledu.            

Več
 • Začetek dogodka ponedeljek, 23 november 2020
 • Konec dogodka ponedeljek, 23 november 2020
 • Ura dogodka 17:00
 • Ciljna skupina Mladina, Odrasli
 • Kraj dogodka na spletu

V ponedeljek, 23. novembra 2020, ob 17. uri vabljeni k ogledu potopisnega predavanja Mitje Lavtarja: Projekt Slovenija: Zgodba prvega Slovenca, ki je obiskal vseh 6036 slovenskih naselij. Predavanje bo na ogled na knjižničnem FB profilu v živo (na voljo pa bo tudi kasneje). 

Povezavo na dogodek bomo objavili na dan predavanja.

Prijazno vabljeni k ogledu.

Več
 • Ciljna skupina Odrasli
 • Kraj dogodka vse enote

Letošnja bralna akcija Primorci beremo nam bo ostala v spominu tudi zaradi izrednih razmer, s katerimi smo se vsi soočili. Skupaj smo dokazali, da je knjiga v težkih trenutkih človeku lahko v veliko pomoč in da nam branje predstavlja vrednoto, ki se ji nismo pripravljeni odreči.

Prebrali smo več kot 400 knjig! Vsem, ki ste sodelovali v bralni akciji, iskreno čestitamo. Vse, ki ste uspešno opravili akcijo, bomo v kratkem obdarovali s knjigo.

Več
 • Ciljna skupina Otroci, Mladina, Odrasli
 • Kraj dogodka vse enote

V tednu splošnih knjižnic z novimi pristopi do uporabnikov in digitalnimi storitvami - Knjižnice nudijo tudi v času epidemije številna gradiva in vsebine, ki omogočajo uporabnikom podporo pri izobraževalnih procesih na daljavo ter ustvarjanju in bogatenju duha.

Več
stran 1 od 208

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina